יום שלישי, 23 בינואר 2018

כיצד מתבצע אבחון סרטן העור



אבחון סרטן העור מתבצע על כמה חלקים כאשר תחילה יש צורך לבחון את הסימנים המקדימים על גופכם. חשוב לציין שבכל מקרה מומלץ להגיע לבדיקה אצל רופא עור מומחה לכל הפחות פעם בשנה ויש כאלו שנמצאים בקובצות סיכון, כמו למשל בהירי עור, אנשים עם נמשים רבים או אנשים שעובדים זמן רב בשמש במהלך שגרת יומם, ולהם מומלצת בדיקה כל חודשיים. חשוב לציין שזה משתנה בהתאם למספר פרמטרים אחרים כמו רמת המודעות, הזמן הפנוי וכולה. האבחון מתבצע על ידי צפייה בנקודות חן של המטופל על ידי רופא וכמובן על ידי מכשור רפואי מקצועי כמו דרמוסקופ.

מה השלב הבא אחרי האבחון?
אחרי אבחון סרטן העור ע"י רופא ולאחר בדיקת דרמוסקופ שצופה אל הרקמות העמוקות יותר בעור, יש לבחון את המצב באמצעות הסרה של נקודת החן במידת הצורך ובהמלצת רופא. ההסרה תאפשר לבדוק את התאים באופן מעבדתי כך שיהיה אפשר להבין האם מדובר בגידול שפיר או גידול סרטני. במידה ומתגלה כי מדובר בגידול סרטני יש צורך לבדוק את כל שאר הנקודות החשודות בגוף באופן מעמיק יותר ולבצע אבחון מקיף שיבחן האם יש גרורות סרטניות במקומות אחרים בגוף ומה גודל הגידול. כך יהיה ניתן לקבוע את שלב המחלה ואת הטיפול הנדרש שיכול לכלול הקרנות וכריתות. 

כיצד אפשר להימנע מהבעיה?
אם אבחון סרטן העור נשמע לכם מסובך ואם הטיפול נשמע לכם עוד יותר מסובך, יש בשורה אחת טובה והיא המניעה, שהיא הדבר הכי פשוט לביצוע. כדי לא להיכנס לכל הבלגן הזה שמסביב לסרטן העור כל מה שצריך לעשו תזה להימנע מקרינת השמש וגם במידה ואתם נחשפים אליה, תמגנו את גופכם כראוי עם קרם הגנה, כובע וכמובן שהות מבוקרת.

יום שני, 1 בינואר 2018

מהי תכנית תמ"א 38 בתל אביב?



תמ"א 38, או בשמה הרשמי, תכנית מתאר ארצית מספר שלושים ושמונה, היא תכנית דגל בתחום הבנייה שהגתה הממשלה לפני שנים רבות שמטרתה העיקרית היא לחזק מבנים בישראל מפני רעידות אדמה. המדינה מחויבת להגן על אזרחיה וכידוע, הנזקים העיקריים הנובעים מרעידות אדמה לנפש ולרכוש הם לרוב תוצאה של מבנים חלשים שהתמוטטו. משום כך קיים תקן בנייה שנכנס לתוקף בשנת 1980 ומטרתו לבנות מלכתחילה מבנים חזקים דיים לעמוד ברעידה כזו. תמ"א 38 היא תכנית שנועדה לעודד יזמים לשפץ מבנים ישנים יותר בצורה שיעמדו בתקן הבנייה החדש. יישום תמ"א 38 בתל אביב נחשב יחסית מוצלח ביחס ליישום בערים אחרות.

יישום התכנית
על אף הציפיות הגדולות מתמ"א 38, בפועל היישום של התכנית הוא יחסית מועט. הרשויות המקומיות התקשו במקרים רבים להעניק את אישורי הבנייה הנדרשים בפרקי זמן סבירים בגלל שיקולים עירוניים נוספים כמו שמירה על המראה של חזות העיר, חוסר רצון לבנות לגובה ושיקולים של תשתיות שונות. לאחר שהממשלה נוכחה לגלות שזה המצב, יצאו מספר תקנות חדשות שנועדו להקל על התהליך מבחינת היזמים עוד יותר ולגרור את שיתוף הפעולה של הדיירים בדירות המיועדות לתכנית ושל הרשויות המקומיות. מאז, התכנית צברה יותר תאוצה בערים הגדולות במרכז הארץ. יישום תמ"א 38 בתל אביב לדוגמא הוא יחסית נרחב וההולכים בעיר יכולים לגלות מוקדים רבים של אתרי בנייה עליהם מתנוסס שלט של תמ"א 38.



מדוע דווקא בתל אביב?
נראה כי התכנית הצליחה במיוחד בערים גדולות כמו תמ"א 38 בתל אביב, משום שאלו ערים בהם יש שילוב של בניינים ישנים רבים שאינם עומדים בתקן הבנייה ונכללים במסגרת התכנית יחד עם תושבים שמעוניינים בשיפוץ של הדירות שלהם ויכולים לממן זאת.