יום חמישי, 19 ביולי 2018

ועדת ערר על המרב"ד


המכון הרפואי לבטיחות בדרכים מבצע הערכות רפואיות שונות עבור משרד הרישוי
המרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים) הינו הגוף האחראי על ביצוע בדיקות והערכות רפואיות עבור משרד הרישוי. לעיתים קרובות הוא עובד בשיתוף פעולה עם גופים נוספים כגון מערכת בתי המשפט, הביטוח הלאומי ועוד. אנשים אשר מרגישים כי נפגעו מהחלטותיו של המכון, יכולים להגיש ערעור אל ועדת ערר על המרב"ד היושבת בתל השומר. 

אז כיצד ניתן להגיש ערעור אל ועדת ערר על המרב"ד?

  • חלון זמנים: ראשית חשוב לדעת כי ישנו חלון זמנים של שלושים ימים מיום קבלת החלטת הוועדה שבו ניתן להגיש בקשות ערעור אל ועדת ערר על המרב"ד. בקשות שיוגשו לאחר תקופה זו לא יבחנו, גם אם מדובר בבקשות שהתעכבו בשל המתנה למסמכים, משלוח איטי בדואר ועוד.
  • דרך ההגשה: את הבקשה ניתן לשלוח אך ורק באמצעות דואר לוועדה אשר יושבת בבית החולים שיבא, תל השומר. זמן המשלוח נכלל גם הוא בשלושים הימים שיש לשם הגשת הבקשה, ולכן מומלץ לשלוח אותה באמצעות דואר שליחים מהיר.
  • תשלום אגרה: לשם בחינת הבקשה יש לשלם אגרה באמצעות אתר האינטרנט של משרד הרישוי או באחד מסניפי דואר ישראל. בקשה אשר תגיע לבחינה ללא אישור תשלום אגרה לא תיבחן, ולכן מומלץ לבצע את התשלום בהקדם ולא להמתין עד לסיום תהליך איסוף המסמכים- תהליך אשר עלול לארוך זמן רב. 
 

כל אדם אשר הרגיש שנפגע מהחלטות המרב"ד יכול להגיש בקשה לערעור לוועדה
המרב"ד מטפל בנושאים שונים כגון הערכת כשירותו הרפואית של נהג מסוים, התאמת רכב ואמצעי עזר לנהיגה לנכים ועוד, כאשר כל אדם אשר מרגיש כי החלטות המרב"ד פגעו בו בכל אחד מתחומי הסכמות של המוסד יכול להגיש בקשה לערעור אל ועדת הערר על המרב"ד.

יום שני, 2 ביולי 2018

ועדת ערר על המרב"ד


אנשים רבים מגישים בקשות למכון הרפואי לבטיחות בדרכים, או בשמו האחר- המרב"ד
משרד הרישוי מתפעל את המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד), אשר הינו הגוף האחראי על ביצוע הבדיקות הרפואיות וההערכות הנדרשות לשם קביעת כשירותו הרפואית של נהג מסוים להמשיך ולנהוג. מכון זה מקבל החלטות בנוגע לאפשרויות להוצאת רישיונות שונים, המשך נהיגה, התאמת רכב ואמצעי עזר לנהיגה לנכים ועוד. אנשים רבים אינם מרוצים מהחלטות המכון, ובמקרה זה ניתן להגיש בקשה אל ועדת ערר על המרב"ד. 


אז מה כדאי לדעת על ועדת ערר על המרב"ד?
·         סמכויות שיפוט: חשוב להבין כי ועדת ערר על המרב"ד הינה בעצם חלק בלתי נפרד מפעילותו של המכון הרפואי, והיא בעצם מתופעלת על ידו. למרות האמור, הרופאים היושבים בועדה אמורים להיות חסרי פניות ולבחון כל בקשה לגופה ללא נטייה לפסול אותה רק משום שנקבעה על ידי עובדים אחרים של המרב"ד. הועדה עצמה יושבת בבית החולים שיבא בתל השומר, ולכן נקראת לעיתים "ועדת ערר תל השומר".

·         דרכי הגשת הבקשה: ישנה דרך אחת ומאוד ספציפית להגשת בקשה אל ועדת ערר על המרב"ד- על הבקשה להיות מוגשת עד שלושים ימים מיום קבלת התשובה על הבקשה המקורית, באמצעות דואר בלבד, ולאחר שמגיש הבקשה שילם את האגרה הנדרשת באתר האינטרנט של משרד הרישוי או בדואר ישראל. בקשות שיוגשו בכל דרך אחרת לא יגיעו כלל לבחינה של הועדה. 




לועדת ערר על המרב"ד האפשרות לשנות או לבטל את החלטות המכון הרפואי
במידה ואינכם מרוצים מהחלטות המרב"ד, מומלץ שתגישו בקשה לערעור אל ועדת הערר. גוף זה הינו בעל הסמכות לשנות את החלטות המכון הרפואי לבטיחות בדרכים ובכך לסייע לכם לקבל את התשובה הרצויה במידה ואכן חלה טעות בבחינת הבקשה.