יום שני, 25 בפברואר 2019

מדוע צריך מעלון לנכים?


מעלון לנכים הוא מתקן שמסייע לנכים לעלות למקומות גבוהים, בדרך כלל גרמי מדרגות, באופן אוטומטי וחשמלי. המעלון פותר בעיה קשה לציבור גדול של אנשים שמתניידים על כיסא גלגלים בגלל שאיבדו את ההליכה שלהם בגלל מום גנטי, תאונת דרכים או מחלה כלשהי. המעלון יכול לספק לנכה לא רק תנועה יותר חופשית אלא למעשה גם תחושה עצמאית יותר, שכל כך חסרה להם במציאות הקשה בה הם חיים. מעלון לנכים פועל בצורה אמינה, בטוחה ופשוטה למדי על כל סוגיו.

אלו סוגי מעלונים קיימים?
אמנם הבעיה הקשה ביותר של הנכים היא המדרגות אך יש גם בעיה לעלות על רכבים. מעלון לרכב הוא המעלון המוכר ביותר שיש כי לכולנו יצא לראות אותו בפעולה לפחות פעם אחת. המעלון הוא למעשה זרוע מתכתית גדולה שיוצאת מהחלק האחורי של הרכב ועליה יש רמפה. על הרמפה הזו מעלים את כיסא הגלגלים ואז היא חוזרת אוטומטית אל מקומה. עוד סוג של מעלון לנכים הוא מעלון מדרגות הוא עוד מעלון מפורסם והוא פחות נפוץ כי הוא מהווה תחליף למעלית כאשר היא אינה. ישנה מסילה ארוכה לאורך גרם המדרגות ועליה יש את הכיסא או הרמפה שמעלה את הנכה. המבנה כולו הוא מעלון המדרגות.



כמה עולה מעלון לנכים?
מעלון לרכב יכול לעלות בין 5000 ועד 15000 שקלים ומעלון למדרגות יעלה בין 20 ועד 40 אלף שקלים. אולי המתקנים הללו נראים לכם פשוטים ולא תבינו מדוע הם עולים כל כך הרבה אך צריך לזכור שהטכנולוגיה שלהם מתקדמת והם פועלים על ידי מנוע עוצמתי. כמו כן מדובר על מכשיר הנדסי שאחראי לשנע אנשים ממקום למקום מה שדורש רף בטיחות גבוה מאוד. המכלול כולו יחד עם ההתקנה הם האחראיים למחיר הגבוה.

יום שני, 11 בפברואר 2019

המכון הרפואי לבטיחות בדרכים


כיצד משרד הרישוי יודע מי כשיר לנהוג?
לא מעט פעמים אנו נתקלים בשאלה מי יכול לנהוג ומי לא. ישנם אנשים חולים שלא יכולים לנהוג כי הם יסכנו את הציבור. משרד הרישוי הוא זה שאחראי על כל תחום התחבורה מבחינת האזרח והוא גם מנהל את הצד הבירוקרטי, אך במשרד הרישוי אין רופאים כלל וכלל. מי שאחראי על הבדיקות הרפואיות שיכולות לקבוע האם האדם כשיר לנהיגה, זהו המכון הרפואי לבטיחות בדרכים.

מה יודע המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
המכון הרפואי לבטיחות בדרכים כמו כל גוף אחר מנסה כמה שיותר לאכוף את החוקים והתקנות של התחבורה בישראל אך תמיד שיש סיכוי שיש נהג שאינו כשיר לנהיגה ולמרות זאת ממשיך לנסוע בכבישי ישראל תוך כדי סיכון הסובבים אותו. המכון הרפואי משתדל לאכוף כמה שיותר את כל התקנות לפי ההמלצות של מיטב הרופאים והועדות שיש להם את הידע לשפוט. המכון הרפואי אחראי לבדיקה מקיפה של כל נהג שיש לו אחריות גבוהה, כמו למשל נהגי אוטובוסים או נהגי משאיות, כיוון שהם מסכנים הרבה יותר מאשר נהגים פרטיים ויש כמות אדירה של נהגים פרטיים שאי אפשר לאכוף.

רופאים ופסיכולוגים משתתפים בתהליך
פעולת האכיפה של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים כוללות גם שיתופי פעולה עם גורמים אחרים כמו למשל ביטוח לאומי ורופאים ברחבי הארץ. רופא שמטפל באדם שחולה או סובל מהפרעה כלשהי שלא מאפשרת לו לנהוג יכול להמליץ למכון הרפואי לבטיחות בדרכים שיזמן אותו לבדיקה כמו גם הביטוח הלאומי כשאדם מסוים מקבל קצבה בשל נכות או בעיה אחרת.